keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Katin kokeilevassa keittiössä (= KKK): Vikkelä raparperipiirakka

Eilen tuli harrastettua taas "kokeilevaa keittiötä" ja täytyy sanoa että lopputulos oli varsin herkullinen. Kuva on kaikkea muuta kuin esteettinen, mutta maku oli loistava. Heitän nyt teillekin reseptin kokeiluun ja samalla tallennan itselleni muistiin mitä tuli tehtyä. Koska tämä on kokeilevaa keittiötä, määrät ovat vähän sinne päin, tehdessä ei tule niin tarkkoja mittoja otettua ylös vaan lisäilen vähän koostumuksen mukaan. Alkuperäisen vikkelän marjapiirakan ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani (kiitokset Elselle loistavasta reseptistä) ja tässä tämä oma mukautettua versio siitä. Tällä makoisalla peruspohjalla saa tehtyä vaikka minkälaisia versioita. Mustikkapiirakasta tulee todella hyvää, toki en mustikoiden kanssa laita kanelia ;), mutta kannattaa testailla erilaisia variaatioita.


VIKKELÄ RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa (tällä kertaa käytin laktoositonta maitoa) 
1/2 dl rasvasulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle sopiva määrä raparperipaloja. (Jos teet piirakan marjoista, niin niitä tulee n. 5 dl)

Pinnalle:
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl tai vähän reilu fariinisokeria (tavallinenkin käy)
(kanelia 1 tl/maun mukaan)
vaniljasokeria 1 tl
n. ½ dl rasvasulaa (tai sen mukaan että koostumus on sopivan murumainen)

Ohje:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla sekaisin. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele pinnalle raparperipaloja. 
Sekoita pinnalle tulevat aiheet keskenään sekaisin ja ripottele murumainen seos raparperipalojen päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia (tai kun pinta näyttää sopivalta)  ja herkuttele esimerkiksi vaniljajäätelön kera hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati